Knowledge Team

Statini in mioglobina: Kako bolečine v mišicah in šibkost napredek Heart, Lung in ledvična odpoved

Prvotno je http://people.csail.mit.edu/seneff/statins_muscle_damage_heart_failure.html.

1. Uvod

Uporaba drog statin je postopoma povečala v zadnjih nekaj desetletjih, zaradi razširjenega prepričanja, da je znižanje holesterola pomemben korak pri preprečevanju bolezni srca. Ni mogoče zanikati, da so statini učinkovita: lahko zmanjšajo serumsko koncentracijo holesterola iz več kot 300 db / ml, da tudi v mejah normale, v nekaj tednih. Za osebo, ki že ima normalno raven holesterola v krvi, lahko statini voziti holesterola na ravni, ki ni bila zabeležena v naravi. Statini so tudi pokazale, da se zmanjša relativno tveganje za srčni infarkt pri moških v svojih 50-ih, ki jih kar 30%, vendar, ker so srčni infarkt razmeroma redka za ta segment prebivalstva, absolutno zmanjšanje tveganja le o vrstnem redu 2%, točka, ki je pogosto zamudil oseba obravnavana.

Vsa zdravila imajo možne neželene učinke, in s katerega koli zdravila je stvar tehtanja dejavnike tveganja / koristi, da se odloči, ali je zdravilo upravičeno. Statin drog imajo izredno raznolik nabor stranskih učinkov, vključno s kognitivnimi in poslabšanje spomina, zmanjšan libido, ter bolečine v mišicah in šibkost. Proizvajalci drog trdijo, da je pojavnost neželenih učinkov, razmeroma redke, pogosto pa stranski učinki ne pojavijo šele po več mesecev ali celo let, v obdelavi. V mnogih od teh primerov, ne sme biti očitno, da je statinsko zdravilo vzrok problema. To še posebej velja, ker lahko ti neželeni učinki lahko pripišemo naraščajočo starostjo. V bistvu, kot bom pokazal kasneje, statinov neželeni učinki so lahko najbolje razlagati kot pospešitvi procesa staranja.

Po mojem mnenju statinov droge niso nikoli vredno tveganja njihovih stranskih učinkov. Holesterol je bistvena hranila, brez katerih celice sesalcev ne more preživeti, in to je nepredstavljivo, da bi mi, da ohromila sposobnost telesa za sintezo holesterola more nikoli biti dobra ideja. V odlični in zelo informativen članek o pregledu, objavljenem leta 2009, Wainwright et al. [43] razvila močan argument, da statinom droge, z izčrpavanjem holesterol, privede do destabilizacije celične membrane “od glave do peta.” Ta problem, pa povečuje tveganje za dolg seznam resnih stanj in bolezni zdravje, vključno z diabetesom, multiplo sklerozo, kognitivnih motenj, hemoragična kap, rak, in celo ALS (amiotrofična lateralna skleroza, znan tudi pogosto kot Lou Gehrigova bolezen). Njihovi argumenti so podprte s sklicevanjem na 85 recenziranih publikacij v revijah. Sem navedel v prejšnjih esejih, da lahko statini povečajo tveganje za Alzheimerjevo boleznijo, kot tudi sepso, rak in srčno popuščanje.

Najpogosteje opisani neželeni učinki na statinov terapiji so bolečine v mišicah in šibkost. Če se jih ne, lahko ti simptomi napreduje v rabdomiolizo (hude poškodbe mišice) in odpoved ledvic. Oslabelost mišic v pljučih lahko privede do težav z dihanjem; v srcu vodi do srčnega popuščanja. Statinov uporabniki pomirjen s svojim zdravnikom, da lahko zaustavile statine zdravljenja, če njihovi encimi jeter in mišic dvignila previsoko. V praksi pa je možno, da utrpi nepopravljivo poškodbo mišic (težave ne izginejo, ko se zdravljenje statin ustavil), in to se lahko zgodi tudi, ko so vrednosti encimov, ki niso od normalnega.

Ta esej bo razvila argument, zakaj se sčasoma lahko uporabnik statin vedno bolj šibka, v nekaterih primerih do točke večjih invalidnosti.Ključno sporočilo je, da se mišice prisiljene same cannibalize pridobiti dovolj energije. Vendar je še en dejavnik, je oksidativna poškodba mišičnega tkiva, pri poznejši razpad celične stene. To ne velja le za skeletnih mišic, ampak tudi za dihalnih mišic, ki nadzorujejo dihanje in srčno mišico. Z nadaljevanjem zlorabe, so mišične celice razpadejo in razbitin potuje v krvni obtok v ledvicah, kar lahko privede do odpovedi ledvic.

Preostali del tega eseja se bo odvijal takole. V naslednjem poglavju bom razložil, kako statin drog delo, ki bo prav tako pokazal, zakaj jih moti sintezo ne samo holesterola, ampak tudi drugih bistvenih bioloških snovi, ki sodelujejo v metabolizmu.Naslednje poglavje bo predstavil dokaze, da statini poškodbe mišic. Poglavji 4 in 5 opisujejo biokemijske poti, ki sodelujejo pri zagotavljanju, da imajo mišice dovolj energije, da povzročijo, da se gibanje, še posebej v stresnih situacijah, kot so skrajne vadbo. Oddelek 6 opisuje stanje, znano kot rabdomiolizo, skrajna vadbo, ampak tudi statin drog povzročil, in posledično tveganje za odpoved ledvic. 7. poglavje opisuje vlogo, ki mioglobin, ključno beljakovine v mišičnih celicah, igra v procesu bolezni. Po poglavju je pojasnjeno, kako holesterola ščiti celične membrane pred oksidativnimi poškodbami, bodo štirje naslednjih poglavjih (poglavji 9-12) je namenjen za posledicami poškodb statinov na mišice, srce, pljuča, in trebušne slinavke, v tem zaporedju. Končno bo tudi zaključek povzamem esej in zagotavlja namige o moji prihajajoči eseju o ALS, fizično onemogočanje nevrodegenerativne bolezni, ki je posledica, da ne bo poškodb mišic po sebi, ampak za škodo na motornih nevronov v hrbtenjači, ki prenašajo signale iz možganov v skeletnih mišicah.

2. Biološko Mehanizem statin drog

Zakaj statini povzročajo toliko stranskih učinkov? Da bi odgovorili na to vprašanje, je treba razložiti vse ključne vloge, da igrajo na holesterol v ohranjanju integritete in delovanja celic v telesu. Vendar statini posegajo ne le s sintezo holesterola, temveč tudi s sintezo encima koencima Q10, da igra ključno vlogo pri presnovi energije v vseh celicah.Pomanjkljivost v obeh holesterola in koencima Q10, sčasoma pripelje do ogromne seznam potencialnih zdravstvenih težav. Točno, kako se posameznik odzove odvisna od njihove genetske make-up: soočajo s pomanjkanjem, se bo telo odloči žrtvovati določene vrste celic, da bi zavarovali nekatere druge tipe celic. Torej, lahko ena oseba razvoj Alzheimerjeve bolezni, ker so nevroni v možganih je žrtvoval, medtem ko drugi podleže srčnega popuščanja ali rabdomiolize (skeletne mišice hiranja).

Statini zavirajo kritično zgodnji korak v bioloških poti več korakih, ki vodi do sinteze holesterola. To je razlog, zakaj so statini lahko dramatično zmanjšanje ravni krvnega serumskega holesterola. Natančneje, statini moti proizvodnjo encima HMG-koencim A reduktaze, ki katalizira proizvodnjo mevalonat iz njegovega prekurzorja, HMG-koencim A. mevalonatne potmi nekaj korakov proizvodnjo holesterola iz mevalonat. Mevalonat je tudi predhodnik številnih drugih biološko aktivnih molekul, ki so pomembna za pravilno delovanje celic. Te vključujejo antioksidante, koencim Q10 in dolichols, kot je prikazano na sliki na desni strani.

Tako imenovani “slab” holesterol, LDL, prinaša holesterola, maščob in antioksidantov iz jeter na vse celice v telesu. Vse celice morata obe maščobe in holesterol ohraniti zdrave membrane, ne le v zunanji celične stene, ampak tudi v membrane, ki obdaja jedro, mitohondriji (enot za proizvodnjo energije) ter lizosomih (prebavni sistem celice). Antioksidanti so bistvenega pomena za nevtralizacijo škodljivih učinkov izpostavljenosti kisiku, vedno problem, kadar se energija proizvaja v mitohondrijih s kemično reakcijo med viri hrane in kisika.

V dvojno slepi s placebom kontrolirani študiji [18], se je izkazalo, da lahko statini zmanjšajo serumsko raven koencima Q10, ki več kot 40%. Koencim Q10 je ne le močan antioksidant, vendar pa ima tudi pomembno vlogo v procesu, ki razgrajuje glukoze v prisotnosti kisika, da dobimo ogljikov dioksid in vodo. Ta pot presnove, ki je v bistvu kurjenje glukoze kot gorivo, poteka v mitohondrijih preko znanega citronske kisline, ali Krebsovem ciklu.Energija, ki se sprosti v tem procesu je pakiran v obliki ATP (adenozin trifosfat), valute, ki vse celice uporabljajo za shranjevanje svoje energetske rezerve.

V dolichols igrajo posebno vlogo lizosomih [20]. Lizosomih so panelni off “sobe”, ki vsebujejo prebavne encime za razgradnjo umazanijo iz poškodovanih delov celic, tako da jih je mogoče reciklirati v uporabne materiale. Lizosomi mora ohranjati visoko kislo notranje okolje, da bi za prebavni encimi za pravilno delovanje. V dolichols so odgovorne za črpanje vodikovih ionov v lizosomih, da jih bo zelo kisla.

Zadnji način, da lahko statini poškodujejo celice je skozi vstopno mehanizma. Statini spadajo v skupino zdravil, imenovanih “amfofilne” prepovedane droge [2], ki je uspelo prodreti skozi celično steno kljub temu, da razmeroma velik. Delujejo kot milo, ki ga v bistvu raztapljanjem del celične membrane. To pusti luknjo v steni, ki jo je treba zakrpati gor, kot tudi ostanki, ki jih je treba očistiti in reciklira lizosomih. Zakrpati luknjo zahteva nove vire obeh maščob in holesterola, ki prihajajo iz delcev LDL, katerih dobava je močno zmanjšana zaradi statinov droge. Tako postane vse težje časom za celica za popravilo vse luknje z molekulami statin drog uvedene. Kot Celična stena postane bolj prepustna zaradi prejšnjega izpostavljenosti do amfifilnega droge količino zdravila, ki uspešno vstopa v celico stalno narašča s časom, kar vodi k znatnim notranje koncentracij zdravila.

3. Statini, bolečine v mišicah in šibkost, in rabdomioliza

Mišične celice imajo ogromne potrebe po energiji, še posebej, če je bila oseba, ki čaka na režimom vadbe kot del svojega programa zdravljenja.Srce, zlasti ne počiva. To je, da bo na pretepanje 24×7 s hitrostjo najmanj enkrat na sekundo. Zato srce je še posebej odvisen od koencima Q10 za obnovitev ATP porabi vsakič, ko se krči in potiska kri iz ene komore v drugo in iz aorte.

Farmacevtska industrija zlahka priznava, da lahko statin terapija povzroči bolečine v mišicah in / ali oslabelost mišic, v nekaterih primerih, vendar trdijo, da je pojavnost teh neželenih učinkov majhna, o vrstnem redu 2%. Vendar pa so opazovalne študije pokazale, da je vsaj 10% do 15% uporabnikov statinov pritožujejo mišične bolečine [6] [40].Dejanska številka je bolečina izkušenj ali slabost je verjetno precej večji, vendar, ker veliko ljudi ne zaveda, da je to potencialni stranski učinek. Poleg tega, da včasih traja več let kumulativne škode statinov, preden postanejo simptomi nevzdržno. Ljudje so pogosto pripravljeni verjeti, da so njihove bolečine in na splošno slabi stanje preprosto zaradi staranja.

Reakcija na skupščini skupnosti za relativno benigne članku objavil WebMD na bolečine v mišicah kaže, da je problem veliko slabše, kot je splošno priznano. Več kot 200 pogosto dolgotrajni komentarji opisuje številne zelo žalostne zgodbe; Pogosto je zdravnik zavedena tudi, in zanikal, da bi bila bolečina zaradi statinov zdravila.Primer za to je opisana v tem članku New York Times.Ženska v Kansasu je bil ob statin v prihodnjih letih zmanjšala svoje holesterola. Nad tem istem časovnem obdobju je doživel kronične bolečine v mišicah, ki niso niti ona niti njen zdravnik pripisati zdravljenju statinov. To je tudi privedlo do neuporabna operacijo rame. Njena težava sčasoma prerasla v kožnih sprememb pri reakciji zaradi strupenih beljakovin stranskih proizvodov, ki jih je objavil njene razkroljivih mišic povzročajo. Ona je bila dana protiglivično za zdravljenje lezij kože, še napačne diagnoze. Vendar protiglivično interakciji z [25] statinov dodatno povečati resnost svojih mišičnih obolenj. Tri mesece kasneje, bi lahko ona komaj stojijo, in njene pljučne mišice bila tako šibka, da ni mogla dihati. Umrla je kmalu zatem.

Rabdomioliza je stanje, ko se mišice hitro razpadejo zaradi poškodbe, pogosto, na primer telesna poškodba po nesreči. Ampak rabdomioliza je tudi redek stranski učinek statinov – v bistvu, če so bolečine v mišicah in šibkost ekstremna. Nekateri ljudje reagirajo takoj zdravljenju s statini s hudo rabdomiolizo, in to je pogosto usodno, zaradi akutne odpovedi ledvic (ARF). Mioglobina je sloughed off iz mišičnih celic v velikih količinah, in to obremenjuje ledvice in povzroča jim zapreti v celoti. Začetek statine zdravljenja je torej nekako tako, kot rusko ruleto – tam je tudi znan primer, ko en sam odmerek statina povzročil rabdomiolizo. [21] Eden izmed statinov, Baycol, je nenadoma vzletelo na trgu v letu 2001, po 31 ljudi umrlo zaradi kasnejše rabdomiolizo.

4. Kako Mišice Ohranite svoje oskrbe z energijo

V tem poglavju in zraven, bom opisala poti presnove, ki sodelujejo pri zagotavljanju, da mišične celice imajo dovolj energije, da sklepa pogodbe. Ko je kisik na voljo, in če je mogoče varno izkoriščajo, lahko mišice razpadejo virov hrane v ogljikov dioksid in vodo, ki jo porabijo kisik. Ampak kisik, medtem ko življenjski darovanja, je tudi zelo nevarno snov, in če se proces ne orkestrirano točno po načrtu, ne more biti veliko kolateralne škode zaradi napačne snovi, ki reagirajo s kisikom. Kot boste videli kasneje, mioglobin, ki je odgovoren za buffering kisik in ga dali iz stene celic v mitohondrije, pobere veliko škode zavarovanja. Ta aerobni proces presnovna je označilo dihanje, in poteka znotraj posebne organele imenovanih mitohondriji, katerih edina naloga je, da prebaviti hrano in pridobivanje energije za celice.

Kadarkoli kisika primanjkuje, ali če so mitohondriji disfunkcionalna, celica ima alternativne načine pridobivanje energije (npr fermentacije), ki potekajo v odsotnosti kisika, v glavnem predelu celice, ki se imenuje citoplazmo. Ti procesi zahtevajo izmenjavo hranil med mišicah in jetrih in potrebujejo pomoč posebnih encimov, ki se nato pokaže v krvnem obtoku. To so zelo enake encimi, katerih koncentracije so spremljati, da se ugotovi, ali so statin drog lahko poškoduje mišice.

Če se ne počutite prisiljen vedeti podrobnosti o tem, kako vsi ti procesi delujejo, lahko preskočite ta odsek in poglavje 5, in mislim, da še vedno lahko slediti preostanek zgodbe.

aerobno dihanje Da bi razložil, kako škoda statini mišice, bom morali najprej razložiti, kako mišice upravljati svoje potrebe po energiji. Mišice potrebujejo veliko količino energije, do podpisa pogodbe, in so dobili večino te energije, ki jo zrušijo maščobne kisline in glukoze, pridobljene po rodu iz virov hrane. Kot vse evkariontskih celic (celice, ki vsebujejo jedro), mišične celice lahko ustvari veliko energije z aerobnimi procesi (kisik zahteva), da se zapleni v posebnih-energentov podobmočij v mitohondrije celic imenujemo. Ta aerobni proces presnovna je zelo učinkovita, ustvarjajo kar 30 enot ATP (adenozin trifosfat) za vsako molekulo glukoze. ATP se lahko pomislili kot energetski valute, saj se lahko z lahkoto razčlenijo na AMP (adenozin monofosfat), ki sprošča shranjeno energijo v procesu, ki bo nato na gorivne celice krčenje.

Na žalost pa je proces prebavljati vire hrane za energijo je precej zapleteno. Našel sem dve sliki, ki prikazuje presnovo hrane v komplementarnih načinov, kjer je ena (zgoraj desno) kaže, kemijske reakcije in drugo (spodaj levo) schematizes regije celice, ki so vključene. Uporabljajo nekoliko drugačno nomenklaturo, ampak bom poskusil, da jih povezati skupaj, ko je to potrebno. Ko glukoze najprej vstopi v celico (posredovana preko insulina), se pretvori v piruvat (imenovana tudi piruvične kisline) v citoplazmi v celice (glavni predelek celice). Ta proces sprosti majhno količino ATP, vendar ne zahteva kisika, zaradi česar je koristno, če je kisik primanjkuje.Piruvat lahko razdelimo tudi v laktat (imenovan tudi mlečna kislina) (fermentacija, kisika odsotnega na spodnji sliki) v citoplazmi, ne da bi se zahtevala kakršna koli kisik, tako imenovano anaerobna presnova, da se sprosti dodatno energijo. To pot je pomembno, da mišične celice v pogojih skrajne vadbo, ko se zaloge kisika postanejo razredčen.

Za ustvarjanje veliko večjo količino ATP zahteva pomoč mitohondrijih (veliki ovalni vijolično oblike predmeta na sliki), in vključuje znanega postopka iz več načinov: kot celično dihanje dihal ali elektronski transportni verigi, trikarboksilnih kislino (TCA), cikel ali Krebs Cycle (TCA cikel, kisik prisoten na sliki na levi strani; Krebs Cycle, Aerobna presnova na sliki zgoraj).Postopek je težavno, ker so molekule kisika (O2), ki jih je treba razdeliti narazen, in med vmesnimi fazami, so nevarni prosti radikali, ki leži približno (individualna negativno nabitih atomov kisika, ki še ni v celoti skupaj z vodika (H +), da se tvori zelo stabilna molekula, vodo (H2O)). Ti prosti radikali so visoko reaktivne. Antioksidanti so spojine, ki lahko absorbirajo te proste radikale in jih onesposobi. Dve zelo pomembni antioksidanti, ki igrajo ključno vlogo v elektronski transportni verigi koencima Q10 (poznan tudi kot ubikinon) in citokrom c.

Na žalost pa je proces prebavljati vire hrane za energijo je precej zapleteno. Našel sem dve sliki, ki prikazuje presnovo hrane v komplementarnih načinov, kjer je ena (zgoraj desno) kaže, kemijske reakcije in drugo (spodaj levo) schematizes regije celice, ki so vključene. Uporabljajo nekoliko drugačno nomenklaturo, ampak bom poskusil, da jih povezati skupaj, ko je to potrebno. Ko glukoze najprej vstopi v celico (posredovana preko insulina), se pretvori v piruvat (imenovana tudi piruvične kisline) v citoplazmi v celice (glavni predelek celice). Ta proces sprosti majhno količino ATP, vendar ne zahteva kisika, zaradi česar je koristno, če je kisik primanjkuje.Piruvat lahko razdelimo tudi v laktat (imenovan tudi mlečna kislina) (fermentacija, kisika odsotnega na spodnji sliki) v citoplazmi, ne da bi se zahtevala kakršna koli kisik, tako imenovano anaerobna presnova, da se sprosti dodatno energijo. To pot je pomembno, da mišične celice v pogojih skrajne vadbo, ko se zaloge kisika postanejo razredčen.

Za ustvarjanje veliko večjo količino ATP zahteva pomoč mitohondrijih (veliki ovalni vijolično oblike predmeta na sliki), in vključuje znanega postopka iz več načinov: kot celično dihanje dihal ali elektronski transportni verigi, trikarboksilnih kislino (TCA), cikel ali Krebs Cycle (TCA cikel, kisik prisoten na sliki na levi strani; Krebs Cycle, Aerobna presnova na sliki zgoraj).Postopek je težavno, ker so molekule kisika (O2), ki jih je treba razdeliti narazen, in med vmesnimi fazami, so nevarni prosti radikali, ki leži približno (individualna negativno nabitih atomov kisika, ki še ni v celoti skupaj z vodika (H +), da se tvori zelo stabilna molekula, vodo (H2O)). Ti prosti radikali so visoko reaktivne. Antioksidanti so spojine, ki lahko absorbirajo te proste radikale in jih onesposobi. Dve zelo pomembni antioksidanti, ki igrajo ključno vlogo v elektronski transportni verigi koencima Q10 (poznan tudi kot ubikinon) in citokrom c.


Obstajajo številne redke genetske motnje, ki vključujejo mutacije genov, ki kodirajo encime, ki delujejo v elektronski transportni verigi [23] [32]. Še posebej pomembno, da naše zgodbe so kompleksni encimi I, saj Koencim Q10 je eden izmed njih.Zanimiva študija primera vključeni dve sestri [23], ki sta oba utrpela škodo zaradi genske mutacije, ki vodi do okvare ugotovljeno, da je povezana z NADH-Koencim Q10 kompleks. Kot bi napovedal, da je utrpela škodo zaradi bistveno zmanjšal stopnjo metabolizma dihal (proces zgoraj našteto). Bili so tudi zelo šibka in je označena intoleranco za vadbo. Ko jih izvaja, njihove stopnje laktat in piruvat v krvi močno povečal, z navedbo, da so se zanaša na anaerobno fermentacijo v citoplazmi namesto aerobnega metabolizma v mitohondrijih, da zadovoljijo svoje potrebe po energiji.

5. Upravljanja energetskih potreb Med Extreme vadbo

Kadarkoli zdrav človek doživlja izjemno vadbe, kot so tek na 500 metrov pomišljaj, mišičevje izpodbija, da pridejo gor z dovolj ATP, da zadovoljijo svoje potrebe po energiji. Tako kisika in glukoze lahko postane prazna. Nadomestilo za te pomanjkljivosti, so mišične celice oblikovala kompleksen niz strategij, ki delujejo v citoplazmi namesto v mitohondrijih. Ti vključujejo več encimov, ki se bo ponovno pojavil kasneje v naši zgodbi, saj so encimi, ki jih nadzoruje, da se ugotovi, ali so statinov droge poškodbam mišic in / ali jeter.

Kot ste že opazili, ena možnost je, da ustvarjajo mlečno kislino anaerobno (brez porabijo kisik), vendar je to še vedno ponuja le 1/6 toliko ATP kot aerobni proces, ki poteka v mitohondrijih.Postopek pridobivanja energije iz ATP zgodi v dveh korakih: ATP najprej pretvorimo v ADP (adenozin difosfat) in končno AMP (adenozin monofosfat). Ko se kopičijo presežne količine AMP v mišične celice, se celica povzroči, da sprejmejo dodatne glukozo, ki bo kmalu tanjšajo ponudbo (glukoze) v krvi, razen če lahko jetra učinkovito regenerira več. ADP se lahko pretvori nazaj v ATP s pomočjo encima kreatin kinaze. Poleg tega, pretvorba piruvata (anaerobno energije iz glukoze) v laktat zahteva pomoč druge encima, laktat dehidrogenaze. Laktata kopiči ko je kisik nezadostna, in se sprosti v krvni obtok. Na srečo, srce je sposoben uporabiti laktata kot alternativni vir goriva [9], ki postane še posebej pomembno v času skrajne vadbe.

Da bi jetra za ustvarjanje več glukoze, potrebuje substrat. Kratkoročno, lahko mišice dobavi ta substrat, ampak zahteva samo avtokanibalizacija. Med kratkimi obdobji stradanja, človekove mišične celice se hitro prilagodijo s zrušijo mišičnih beljakovin in jih pretvori v osnovne aminokisline, alanin [34]. Mišice pa se zanašajo na novega mehanizma, ki vključuje tudi sistem izmenjave z jetri, tako imenovane glukoza-alanin cikla.Alanin, ki izhaja iz mišičnih beljakovin, ki se sprosti v kri in dobavljena v jetrih, ki se uporabi za pridobivanje energije, kot je prikazano na priloženi sliki.Jetra lahko nato ustvari več glukoze iz alanina preko glukoneogeneze, medtem ko je izvoz izdelkov z odpadki, ureo, za ledvice za izločanje. To omogoča tudi jetra regenerirati nekaj ATP pomagati zadovoljiti svoje potrebe po energiji, ki so v teh stresnih razmerah zelo velika.Glukoze, ki se pošiljajo skozi krvni obtok v mišične celice, ki ga vneto zavzema za ustvarjanje več ATP zase.Obdelavo anaerobne glukoze dobimo piruvat, ki se lahko obrne tudi v alanin, vendar je treba še en encim za delo. Tako je, kadar je piruvat ni mogoče poslati v mitohondrije zaradi pomanjkanje kisika, lahko namesto tega se pretvori v alanin s pomočjo encima ALT (alanin-aminotransferaze), Glukoza alanin Cycle tako dolgo, kot je dobra oskrba glutamata , ki se pretvori alfa-keto glutarata v postopku.

V zgornje razprave, ki so bile ugotovljene, da mora biti prisoten pri teh citoplazemska procesi energije, ki ustvarjajo za delovanje več encimov. Ti vključujejo kreatin kinaze, laktat-dehidrogenaze in ALT.Ti jetrnega encima test, ki se izvede rutinsko z statinov uporabnikov meri koncentracijo ALT v krvi. Testi encimov v mišicah odkrivanje kreatin kinaze in laktata koncentracije dehidrogenaze v krvi. Torej ti testi so vsa merilna te posebne encime, ker so znamenje, da so mišice prednostno predelavo glukoze anaerobno v citoplazmi namesto aerobno v mitohondrijih; se pravi, da so mitohondriji ne deluje pravilno. Vi bi morali te točke v mislih, ko bomo ponovno kasneje.

6. Zelo Vaja lahko povzroči rabdomiolizo

Ko ljudje sodelujejo v skrajni vadbe, kot so dolge razdalje maraton tekočim ali nosilnih vaj, ki jih tvegajo povzroča hudo škodo, tako do svojih mišic in njihovih ledvic, zaradi stresa, naložene na svojem sistemu, ko skuša ohraniti zadostno energijo za gorivo mišice. To je postala običajna praksa za merjenje ravni kreatin kinaze v krvi, kot je znano, pokazatelj potencialne škode [5].Oseba, katere kreatin kinaze raven gets zaskrbljujoče visoka, bodo verjetno potrebovali takojšnjo zdravniško pomoč, da bi se izognili ledvic [ledvic] neuspeh.

Vzrok odpovedi ledvic, je najverjetneje mioglobina, da je odvrže krvnem s prizadetimi ali mrtvih mišičnih celicah, zaradi rabdomiolize. Če je preveč mioglobina sprosti, zlasti z neustrezno oskrbo z vodo, lahko mioglobina blokirajo sistem ledvično povzroča bolezen, znano kot “akutno tubularno nekrozo.”Problem je zlahka mogoče zaznati z opazovanjem barvo urina, ki bo temno rjave.Študija, objavljena leta 2009, je pokazala, da je v rabdomiolizo, poškodbe ledvic vključuje neposredno interakcijo med mioglobina in mitohondrije v celicah ledvic [33].Nastalo oksidacijo mitohondrijskih membrane vodi do odpovedi pljuč in posledično smrtjo celic.

Mioglobinurija je izraz, ki opisuje prisotnost mioglobina v urinu, ponavadi zaradi rabdomiolize. Po [37], 15% bolnikov s hudimi mioglobinurijo razvije akutna ledvična odpoved, in je povezano z visoko stopnjo umrljivosti. Dializa ali intravenske tekočine je treba uvesti dovolj hitro, ali oseba, ki ne bodo mogli izterjati.

Že 1991, skupina japonskih raziskovalcev [38], so pokazale, da bi se koencim Q10 dajemo oralno zaščito podgan pred poškodbami mišic zaradi naporni vadbi. Opazili so tudi, da podgane, ki so jemali koencim Q10 niso bile zvišane vrednosti kreatin kinaze in laktat dehidrogenaze, medtem ko je to storila kontrolne podgane.

7. Mioglobina

Mioglobina je edinstven protein, ki so posebej prilagojeni za mišične celice, ki jim pomagajo s svojimi ogromnimi potrebami za kisik. Njegova fizična struktura je shematiziran na sliki na desni strani. To spominja hemoglobina s tem, da vsebuje osrednjo hem element (shematiziranimi rdeče na sliki), katerega aktivno mioglobin sestavina je ena napolnjena železo atom (Fe). Medtem ko je hemoglobin, ki se nahajajo v rdečih krvnih celicah, ki prenaša kisik iz pljuč do vseh tkiv v telesu, mioglobina funkcije za shranjevanje presežek kisika v mišične celice, s tem, da blaži oskrbo v obdobjih pretiranega povpraševanja. Prav tako prenaša kisik iz celične stene v mitohondrijih. Tudi s pomočjo mioglobin, je to pogosto zgodi, da imajo mišice zateči k anaerobno presnovo pod naporno vadbo, v katerem je mlečna kislina zgrajena in sprosti v krvni obtok.

Obstaja mioglobina v vsaj treh različnih oblikah, ki se lahko označen kot Mg + 2 (železa), Mg + 3 (železov), in Mg + 4 (Ferryl), odvisno od količine naboja, ki je prisotna na osrednjem železni atom . Kot Mg + 2, njeno zdravo stanje, bo zlahka sprejme kisik in ga skladiščiti, ker, ko pretvorimo Mg + 3 z dodatkom proton, postane inertna. Vendar, z dodatkom še enega protona postane Mg + 4, visoko toksičen reaktivno sredstvo, ki se bo začel razčleniti maščobne kisline, ki jih vsebuje zunanji celične stene mišične celice (tako imenovani peroxidative poškodbe) [35] in gredo na uničiti holesterola v celične stene kot tudi [31]. Mioglobina postane Ferryl mioglobin v prisotnosti presežne količine prostih radikalov, tj pod oksidativnega stresa z visoko reaktivnih kisikovih spojin, kot vodikovega peroksida. Spomnimo, da je pri zdravljenju s statini vodikovega peroksida nastaja v mitohondrijih, ker proces zrušijo kisik in jo pretvorimo v vodi nepopolno – zaradi nezadostne dobave koencima Q10.

Odličen članek, ki opisuje postopek, s katerim je celica poškodovana oksidativnega stresa je napisal John FÄRBER v letu 1994 [13]. Napisal je: “Vse aerobne celice ustvarjajo, encimsko ali nonenzymatically, konstitutivni tok O2, H2O2, in morebiti * OH Hkrati so obilne antioksidativne obrambe večine celic, spet tako encimska in neencimatskimi, preprečevanje te vrste iz. ki povzročajo celične poškodbe. Kljub temu pa obstajajo primeri, v katerih je stopnja tvorbe delno zmanjšane kisikovih povečane in / ali antioksidativne obrambe celic so oslabljene. v vsakem primeru se lahko oksidativne poškodbe celic za posledico. “[14, str. 17].Postopek za aerobno oksidacijo prehranskih virov za pridobivanje energije je omejena na mitohondrije, da bi zaščitili sestavine v citoplazmi čim bolj. Vendar je mioglobina nalogo transportu kisika iz celične stene skozi citoplazmo v mitohondrijih. To se ne moremo izogniti izpostavljenosti kisika, in ko zagotavlja kisik, je nujno, da pridejo v stik s temi toksičnimi vmesnih proizvodov v procesu, ki na koncu pretvori kisik vodo. Eden od najbolj pomembnih vlog koencima Q10 v mišičnih celicah je nevtralizirati škodo mioglobin teh oksidativni dejavnikov.

Če oseba trpi zaradi srčnega napada (ishemija), lahko motnje plaka v steni koronarne arterije povzroči oviranje toka, ki povzroča del njihovega srca, da bodo imeli skrajno pomanjkanje kisika. Vendar pa je eden od najbolj nevarnih vidikov srčni napad, je tako imenovani reperfuzijske obdobje, ko je krvni obtok obnovljena, vendar po celic utrpela škodo zaradi pomanjkanja kisika [29]. Ta pogoj je zlasti problematično za srčne mišice, saj je tako ključnega pomena za preživetje. V študiji pri podganah, ki so utrpele od srčne kapi, je bilo predlagano, da je škoda neposredna posledica izpostavljenosti Fe + 4 oblike mioglobina (ferryl mioglobina) [1]. Ker so celice niso mogli ohraniti njihovo fiziološko stanje v času pomanjkanja, so zelo občutljivi na oksidativni stres.

Ko so maščobne kisline v celične stene mišico, razdeljene zaradi izpostavljenosti strupenim Ferryl mioglobina, celica hitro razpade. Ker stena celic ni več neprepustna za ioni, velike količine kalcija začeti hitijo v celico, in kmalu potem, ko je umrl. [14]Razbitin od mrtvih in umirajočih celic gets razpršeni v krvni obtok, in naredi svojo pot do ledvice za odstranjevanje. To povzroča ogromno obremenitev ledvic, ki lahko včasih privede do neuspeha kot tudi [47], in kaskade razmere v spirali navzdol.

Leta 1994, Mordente et al. objavila dokument, ki preiskujejo in vitro stopnja, do katere bi lahko koencim Q zaščito mioglobina pred oksidativnimi poškodbami [28]. Njihovi rezultati prepričljivo pokazala, da lahko koencim Q deluje kot naravni antioksidant za mioglobina. Citiram zadnji stavek svojega povzetka: “Kolektivno, te študije kažejo, da bi predlagana funkcija koencima Q, kot se pojavljajo v naravi antioksidant in se nanašajo na njeno sposobnost zmanjševanja H2O2 [vodikov peroksid] -aktiviran mioglobina Koencim Q je zato ublažitev srčnih. ali mišičnih motenj, ki jih povzročajo nenormalno generacije H2O2. ”

8. Kako Holesterol Ščiti membran in prihrani energijo

Sesalske celice ne morejo preživeti brez holesterola [45]. Holesterol se nahaja v zunanji steni (celične membrane) vseh celic v telesu. Najdemo ga tudi v notranjih membran, ki obdajajo tako mitohondrije in lizosomih (zelo kisle posodah, prebavni lipidnega dvosloja encimov). Da bi razumeli, kako holesterol deluje, morate vedeti nekaj o strukturi celične membrane. Vse celične membrane so zgrajene iz tako imenovane lipidnega dvosloja, kot je prikazano na sliki na desni strani.Dvoplastna lipid vsebuje dve vzporedni verig fosfolipidov (enakih fosfolipidov, ki zapirata LDL delcev, tako imenovani “slab” holesterol). Fosfolipidov ima edinstveno lastnost, da je en konec molekule hidrofobno (v vodi netopen) in druga hidrofilna (vodotopen). Obe verige v lipidni dvosloj usmerimo sami tako, da hidrofobni strani obeh plasti meji v središču membrane. Ta osrednja hidrofobno plast tako vsebuje maščobne kisline, ki so občutljivi na oksidativnimi poškodbami. Zunanji deli, sooča tako z zunanjostjo in notranjostjo celice, topne v vodi. Holesterola molekule so razpršeni po vsej membrana na strateških lokacijah.

Članek objavljen v letu 2009, ki ga Kucerka et al. [22] lepo povzame številne znane vloge holesterola v membranah: »Holesterol je mogoče najti v vseh živalskih celičnih membran in je potrebna za pravilno prepustnost membrane in pretočnost je potrebna tudi za gradnjo in vzdrževanje celične membrane in lahko deluje kot antioksidant. . v zadnjem času, holesterol je vpleten tudi v celični signalizaciji procesih, in je predlagal, da bi lipidne tvorbe splav v plazemsko membrano. “[Ibid, str. 16358] Članek v nadaljevanju opisal, kako je holesterol možnost, da se usmerijo v membrani navpično (premostitve preko membrane) ali horizontalno (zapleni v hidrofobno osrednji prostor lipidni dvosloj membrane). Kako je usmerjena odvisna od stopnje, ki so nasičene maščobne kisline v membrani, z nasičenih maščobnih kislin znatno prednost navpično nad vodoravno. Holesterol lahko zlahka flip iz ene strani dvojnega sloja na drugo. Vse te fleksibilnosti v orientacijo v membrani omogoča, da učinkovito deluje kot signalne molekule.

Fascinantno članek Thomas Haines napisal leta 2001 predlaga novo, vendar prepričljiv vlogo holesterola v ščiti celične membrane iz natrijevih puščanja [20]. Vse celice sesalcev ohraniti ionske vzpon čez njihovo zunanjo steno, ki je v uporabi za gorivo celica kemičnih procesov.Tako imenovano natrijev črpalka je aktiven proces, ki se nenehno črpalke natrija iz celice, da se ohrani to razliko naboja.Črpalka porabi ATPja. Delovni proti črpalki je pasivna mehanizem uhajanja, ki povzroča natrija odneslo nazaj v celico. Do te mere, da se membrane lahko zgrajena upreti uhajanje (nekako kot polaganje izolacije na podstrešju hiše), bo potrebno manj ATP za ohranjanje koncentracije natrija primerne za celica za pravilno delovanje.

Članek Haines trdi, da ima holesterol ključno vlogo pri varovanju celično steno iz uhajanja natrija. Uhajanja Natrijev je veliko večji problem (pušča 7 do 11-krat tako hitro v odsotnosti holesterola) za nenasičenih maščobnih kislin, kot na nasičenih maščobnih kislin [4]. Vendar, nenasičene maščobne kisline prav tako spodbujajo holesterola, da se uredi v osrednje plasti. Z je akumuliranje, zagotavlja dodatno izolacijo, ki preprečuje nabitih natrijeve ione iz pasivno skokov iz zunanjosti v notranjost celice. Drugi poskusi [30], so pokazale, da so relativne stopnje uhajanja natrijev zmanjša za 300% v prisotnosti holesterola.

9. Dokazi statina Poškodbe mišic

Značilno je v Ameriki, če oseba ne Obremenitveni test ali trpi zaradi srčnega napada, nato pa je bilo ugotovljeno, da imajo blokirane koronarne arterije, se bo uvedla stent popraviti bo terapija statin problem in visokim odmerkom začeti, s pričakovanjem da bo za preostanek svojega življenja potrebna drog.Sprejeta danes prepričanje je, da ne glede na to, ali je njihov holesterol je že tako nizka, bo terapija statin visokim odmerkom dobimo dovolj koristi, da se izravnajo morebitne stranske učinke pa lahko povzroči. Hkrati so te bolnike spodbujali, da preživijo do eno uro na dan vadbe na tekočem traku, saj je vadba dokazano, da je zelo koristno za prognozo bolezni srca. Vaja, v povezavi s metaboličnih pomanjkljivosti, ki jih statinov, povzročene z zdravili, so potencialno smrtonosna kombinacija.

Značilno je tudi, pacient ne opozori, da je pogost stranski učinek statinov zdravil bolečine v mišicah in šibkost mišic. To se pogosto zgodi, da takšni simptomi ne pojavijo takoj. V resnici je včasih let pred statin terapijo dosežemo dovolj škode povzročila očitnih simptomov. Do takrat, lahko oseba, tudi verjamem, da so bolečine in šibkost zgolj posledica staranja.

To se je na široko trdil, uporabniki statinov se zdi, da so sprejeli ta koncept, da tako dolgo, kot ste spremlja vaš raven encima, lahko preprosto prekine statine terapijo, če encimi dobili previsoka, in vse bo dobro. Vendar sodeč po nekaj žalostnih zgodb, ki se prikazujejo v komentar strani po vsem spletu, to se je izkazalo, da to ne velja za nekatere ljudi.

Članek objavljen julija 2009 [27] raziskovala povezavo med fizičnimi poškodbami mišic in pritožb pacientov šibkost mišic ali bolečine. Bolniki, ki so poročali o slabosti, je dejal, na primer, da je bilo težko vstati iz sedečega položaja brez pomoči roke. Tisti, ki so poročali bolečine na splošno dejal, da je slabše po telesni vadbi. Le eden od 44 bolnikov, pregledanih razvili očitno rabdomiolizo, s stopnjo serumu v mišicah encima kreatin kinaze, merjena na 57.657 U / L. Ta bolnik je potreboval zdravljenje v bolnišnici za upravljanje svojo bolečino.

Avtorji so bili zainteresirani za preiskovanje, v kolikšni meri mišične poškodbe se lahko vidimo skozi mišično biopsijo za te bolnike. So jih v primerjavi z 20 bolniki, ki niso nikoli sprejele statinskega drogo. Petindvajset od 44 bolnikov, ki jemljejo statine imeli jasne poškodbe mišic. Nobena od 20 kontrol imel nobenega dokaza škode. Razen pri enem bolniku z odkritim rabdomiolizo, nobeden od drugih imel raven encimov v mišicah zgornje meje svetlo-temno upoštevati zgornjo raven “normalno”. Za bolnike s poškodbami, v povprečju pa je bilo ranjenih 10% njihovih vlaken. So avtorji zaključili, da je pomanjkanje povišane ravni kreatin kinaze ne izključuje strukturna mišične poškodbe.

10. Statini in srčno popuščanje

Naloga z naslovom preprosto “Lovastatin zmanjšuje vrednosti koencim Q pri ljudeh” [16] določa nedvoumno abstraktno: “Ugotovljeno je, da je koencim Q10 nujno potreben za delovanje srca.”Srce je mišica, in zato veljajo za vse enaki zakoni fizike kot skeletnih mišic. Se sooča z enako težavo pomanjkanja goriva zaradi različnih učinkov statinov imajo na presnovo razpravljali zgoraj. Heart mišične celice bi morali tudi sami cannibalize, da bi dobili dovolj goriva, in bi tudi utrpeli škodo na svojih celične membrane zaradi izpostavljenosti Ferryl mioglobina.

Članek objavljen v letu 2004 [42] zagotavlja verjetna teorija za proces, s katerim postanejo mišične celice v srcu disfunkcionalna s starostjo, v končni fazi vodi do srčnega popuščanja.Argument popolnoma zlije z logičnimi odbitkov, povezanih z mehanizmom, s katerim statini poškodujejo celice, in vodi do neizogibnega zaključka, da statini bi vas starajo pospešeno.Proces spiralo navzdol pomanjkljivosti v obeh mitohondrije in lizosomih povzročajo. Spomnimo, da so mitohondriji odgovorne za zagotavljanje goriva v celico, in lizosomi so odgovorni za razgradnjo in razgradnja ostankov odpadkov.Članek navaja, da se je padec posledica “neprekinjeno fiziološki oksidativnega stresa.” Oksidativni stres močno poveča statini, saj uničujejo dobavo obeh antioksidantov kot koencima Q10 in sveže fosfolipidov in holesterola za obnovo poškodovanih celičnih sten. Umazanijo iz poškodovanih fosfolipidov v celično steno, mitohondrijski stene, in lizosomska stene morajo povzeli lizosomih, prebavi, in odstraniti. V normalnih okoliščinah bi lizosomi enostavno prekinil jih dol v svojem močno kislem okolju, s pomočjo svojih močnih prebavnih encimov.

Ko se lizosomi ne morejo prebaviti naplavin, ki se nabira iz poškodovanih celičnih sten, je ostanek, ki je še vedno imenuje “Lipofuscin.” Lipofuscin se šteje, da je podpis starosti, ki se kopičijo v jetrih, ledvicah, srčne mišice in živčnih celic, kot smo dobili starejši. Lipofuscin je verjetno, da bo produkt oksidacije nenasičenih maščobnih kislin, in kaže na poškodbe membrane, ali na zunanji steni celice ali stene lizosomih in mitohondrije [17].

Za dolgoročne uporabnikov statine, Lipofuscin skoraj zagotovo nabira, ker so njihove lizosomi disfunkcionalna. Ta pogoj ne bi pojavljajo samo v srcu, ampak v vseh celicah telesa. Kot sem že prej omenil, statini ohromil proizvodnjo v dolichols, antioksidantov, ki igrajo ključno vlogo pri zaščiti lizosomih iz uhajanja vodika ionov. Lizosomi odvisne tudi od holesterola v njihovih membranah zagotoviti dodatna izolacija pred razpadom naboja. S konstantno uhajanje navzven H + ionov, lizosomi ne more ohraniti svojo vrednost pH na dovolj kislem ravni, da se omogoči njihova encimi za delo. Posledično undegradable naplavin, torej, Lipofuscin, kopiči v lizosomih in celica nima backup popravilo sistema, da je treba rešiti katastrofo.Zadnji stavek v abstraktno [42] pravi: “To medsebojno povezani mitohondrijev in lizosomalne poškodba sčasoma povzroči funkcionalne okvare in smrt srčnih mišičnih celic {celic srčne mišice].”

Zdravnik Peter Langsjoehn meni, da so statini induciranje povzročila epidemije v pojavnosti srčnega popuščanja. Napisal je: “V moji praksi od 17 let, v Tyler, Texas, sem videl strahovito povečanje srčnega popuščanja sekundarnem da statini navada, statin kardiomiopatija.” V zadnjih petih letih so statini postali močnejši, se predpiše v višjih odmerkih, in se uporabljajo z nepremišljeno opusti pri starejših bolnikih in pri bolnikih z “običajnimi” ravni holesterola. Smo sredi CHF epidemije ZDA z dramatičnim povečanjem v zadnjem desetletju. Ali mi povzroča to epidemijo skozi naše vneme uporabo statinov? v velikem delu mislim, da je odgovor pritrdilen. «(statini in srčno popuščanje).

Dr. Duane Graveline, dolgoletni zagovornik nevarnostih statinov terapije, je dala zelo jasen opis (Duane Graveline na statini in srčnega popuščanja) vloge koencima Q10 v srcu in razlog, zakaj njegovo zaviranje s statini bi vodi do srčne odpovedi. Lahko najdete več sklicevanj na ustrezne člene dr Langsjoehn na tej strani.

Zelo Nedavna študija (november, 2009) [8], je pokazala, da so imeli bolniki z diastoličnim srčnim popuščanjem, ki so jemali statinov precej slabši rezultat kot pri bolnikih, ki niso na voljo statinov terapijo. Diastolične odpovedi srca se razlikuje od sistolične odpovedi srca tem, da je povezano z disfunkcijo srca med počitkom namesto naročnika fazi. Vendar pa je vzrok skoraj polovici primerov srčnega popuščanja, in je enako usodno kot oblika sistolični. V študiji je bilo potrjeno, da so bili ljudje z diastoličnim srčnim popuščanjem, ki so bili na zdravljenju s statini bolj verjetno, da imajo težave s pljuči in so manj sposobni sami (šibkejše mišice, slabše tolerance vadba), od tistih, ki niso na statini izvaja.

11. Statini u Lung

Statin industrija je poskušala spodbujati idejo, da bi lahko statini koristna pri zdravljenju pljučnice. Prišli so do tega napačnega zaključka prek retrospektivnih študij, kjer pridejo opažene ugodnosti, sumim, iz dejstva, da so tisti, ki so statini korist od visok holesterol za verjetno mnogih letih pred uvedbo zdravljenja s statinom.Industrija je s predhodnim pozitivnim znakom dovolj spodbuja k nato izvedejo s placebom kontroliranih študij, da bi poskušali uzakoniti njihov zahtevek. Vendar študije izjalovilo, ker so jasno pokazali, da statin terapija ne samo, da ni bil v pomoč, vendar je dejansko privedlo do znatno slabše prognoze [26] [12] (glej (statini Povečajte pljučnica Risk). Pri pljučnici dovolj hude, da zahtevajo hospitalizacijo , je povečano tveganje, ki jih jemljete statin zaskrbljujoče 61% [12].

Učinki statinov ‘na mišice uporabljajo dihalnih mišic, kot tudi, kar vodi do težav pri dihanju in poznejšo pomanjkanja kisika, ki je, seveda, nadalje otežuje tako pljučnice in srčno popuščanje. Poleg tega, da je sedaj znano, da se v redkih primerih, statinov droge povzroči hudo bolezen pljuč, tako imenovano “intersticijska pljučna bolezen” (IBP) [24] [44] [15]. IBP je zdaj navedena kot redek stranski učinek vseh statine drog.

V odličnem preglednem članku, objavljenem leta 2008, Fernandez et al. [15] prepoznali več možnosti, kako bi statini povzroči intersticijsko pljučnico. Začeli svojo razpravo s primerjavo z amiodaron, zdravilo, ki je znano, da povzroča zelo podoben vrste patologije, ki vključuje kopičenje teles lizosomalnih vključevanja, tj Lipofuscin, smetmi celično membrano, ki je bil predhodno opisan v poglavju v skladu z boleznimi srca.

Amiodaron pripada zelo pogost razred zdravil, znanih kot “amfifilnih” droge: imajo tako hidrofilne (vodotopen) in lipofilne (topen v maščobi) sestavni del v svoji kemični strukturi. Ta lastnost omogoča, da prehaja skozi membrane celic za dosego želenega biokemično vpliv. Vendar pa je proces, s katerim se vnese v celico vključuje ponižujoče lipide v celične membrane [2]. Delci Membranski odcepijo od celične stene in nosi zdravilo, skupaj z njimi v celico. Kot posledica poslabšanja celične stene, bo natrijeve puščanje povzroči celica izgubi energije, z vsemi negativnimi posledicami, ki so bili opisani prej.

Fernandez et al. trdijo, da, kot je amiodaron, da imajo statini amfifilno strukturo, saj vsebujejo nepolarno (lipofilno) obroč in hidrofilne stransko verigo.Res moteče opazovanje jih, je, da sčasoma se amfofilne zdravila je znano, da postanejo bolj učinkoviti na vstop v celice. Zdi se logično, da bi bila slabša celične stene omogočajo boljšo prepustnost do molekule drog. Ampak to potem pomeni, da je ne glede na učinek ima droga na celico se bo povečal, kar vodi v pospešeno škodo in destruktivne kaskade.

Amiodaron je močan antidysrhythmic sredstvo, to je zdravilo za poskušali popraviti nepravilen srčni utrip med srčnim popuščanjem ali post-operative. To ima številne stranske učinke, ampak verjetno najbolj resni neželeni učinek je intersticijska bolezen pljuč.Članek napisal leta 2001 [3] raziskali verjetni mehanizem pljučne poškodbe. Avtorji opravljene in vitro poskusov na celice v pljučih pridobljeni iz hrčkov. Opozorili so, da izpostavljenost zdravilu zmanjšal potencial mitohondrijske membrane (H + ioni ušli iz mitohondrijih), nato pa količino ATP v celici padla za 32 na 77%. Tudi z dodatkom glukoze se mitohondriji niso mogli regeneracijo osiromašen ATP; to je, da so mitohondriji ne deluje pravilno za pridobivanje energije iz glukoze. Konec koncev, celice umrl. Prišli so do zaključka, da je bil mitohondrijsko disfunkcijo pot, s katero je zdravilo povzroča odmiranje celic.

Kar so opisali, je v bistvu popolnoma enak proces, s katerim statini povzroči težave v mišičnih celicah. Fernandez et al. Strinjam se z mojo trditvijo, da tako kot amiodaron lahko statini povzroči intersticijsko boleznijo pljuč skozi motnje mitohondrijski verigi transporta elektrona in kasnejše izčrpavanja ATP. Pljučne celice so še posebej občutljivi na oksidativno škodo, ker so zadolženi za zajem kisik iz zraka in ga prevaža v krvi. Tudi sumim, da je, čeprav je število primerov sporočenih interstial bolezni majhen veliko večje število ljudi, ki so pljuča so bili ogroženi s statini, vendar njegova pljučna funkcija še ni poslabšal do katastrofalnih točke. Namesto tega so doživeli nekaj težko dihanje in zaznano nezmožnost, da bi dobili dovolj kisika. Kot pri oslabelosti mišic, lahko ti simptomi ne poroča, saj ima bolnik ne more vedeti, da tisto, kar on doživlja, ni normalen vidik stara. Vsekakor bi se povečala dovzetnost za virusne pljučnice pričakovati, ko se celice pljučni trpijo zaradi premajhne energije in degradiranega celične stene.

12. Statini sladkorna

JUPITER Sojenje Crestor je statin drog je na splošno priznana kot dokaz, da lahko statin drog zavlačevanje srčnih napadov za ljudi, ki imajo visoko raven pokazatelj vnetja, imenovano C-reaktivnega proteina. Vendar, kaj je manj znano o tem preskušanju je, da je odkril jasno povezavo med statine zdravil (ali vsaj, Crestor) in povečanim tveganjem za sladkorno bolezen (JUPITER trial in diabetes) [36]. Po mnenju dr Jay Cohen, ljudje, ki so se Crestor v raziskavi je imelo 25% večje tveganje za razvoj sladkorne bolezni, v primerjavi s kontrolno skupino. To je zaskrbljujoče, saj je sladkorna bolezen sama po sebi zelo močan dejavnik tveganja za bolezni srca.

Trebušna slinavka sintetizira insulin v svojih celic beta, in pomanjkljivosti v proizvodnji insulina (bodisi premalo za to, ali pomanjkanje odziva nanj), je vzrok za sladkorno bolezen. Insulin jo telesne celice uporabljajo za katalizo transport glukoze v celice. Brez insulinom ali s slabo delujoči insulin, piloti sladkorja v krvi in celice postanejo energetsko sestradana.

Bilo je veliko število študij o biokemije na beta celic in njihovih strojev za proizvodnjo insulina, in je bilo ugotovljeno, da beta celice zahtevajo tako holesterol [46] in maščobe [11], da je prisotna, preden se jih sprosti inzulin. Neustrezna holesterola in nekakovostni fosfolipidi v zunanji membrani celic beta je verjetno zmanjševale njegovo sposobnost za transportiranje inzulina čez membrano. Statinom droge, seveda, lahko zmanjša biološko holesterola, ampak tudi maščobnih kislin, saj se ti prenašajo v krvnem obtoku po istih delcev LDL da statini zavirajo. Tako, da je težko razumeti, zakaj bi statini povzroči povečano tveganje za sladkorno bolezen.

Poleg navedenih pomanjkljivosti v celično membrano, oslabljenega delovanja mitohondrijev v beta celicah je bilo jasno vpleten v diabetesa, v študijah pri diabetični miši z napako mitohondrijskih genov [39]. Te miši razstavljena zmanjšano izločanje inzulina, ko so bili stari le pet tednov, in njihovi mitohondriji so bili nenormalno videza in niso mogli vzdrževati ustrezno naboja gradient prek njihovih membran. Z drugimi besedami, so razstavljene napak, ki so podobne tistim, ki se pričakujejo z zmanjšano koencima Q10 kot posledica izpostavljenosti statinov. Starejše miši z isto napako, so bili zelo pomanjkljivi v proizvodnji insulina, kot mnogi od njihovih beta celic trebušne slinavke umrla off.

Insulin zavira sproščanje maščobe iz obeh maščobnih celic in jetrih, zato bo prišlo do pomanjkanja maščobe v preskrbi s krvjo, ki sledi sproščanje insulina, razen če so že prisotne bogate maščobe. Tako je dobra strategija, biološko, za beta celice, da se prepričajte, maščob in holesterola so dobro založeni pred injiciranjem insulin v krvnem obtoku. Sem že napisal obširno o tej temi (Metabolic Syndrome Explained).

Študija je bila objavljena marca 2009 [41] pogledal na razmerje med ravnmi uporabe drog statin in glukoze na tešče kri, preizkus običajno, da se ocenijo tveganja za sladkorno bolezen. Sortirani 345.417 bolnikov v dve kategoriji: z ali brez predhodne diagnoze sladkorne bolezni. Raven glukoze na tešče so primerjali, preden so začeli ob statini in potem, ko jih je bilo na statinov v povprečju dveh let. V obeh skupinah so pridobili zelo pomembno (p <0,0001), zaradi povečane ravni glukoze na tešče za tiste na statinov terapijo.

Zmanjšanje sposobnosti glukoze za vstop mišične celice, posledično k zmanjšanju dobave insulina, bi dodal žalitev na poškodbe za mišične celice, ki skušajo preživeti s pokvarjenim aerobne presnove tovarne. Ker so mišice prisiljene, da preklopite na precej manj učinkovito anaerobno presnovo glukoze, da se prepreči oksidativne poškodbe, ki jih zahtevajo enormno več glukoze izpolniti njihove oskrbe z energijo, kot bi jih potrebujejo, če njihova mitohondrijski energije ustvarja tovarne so bile pravilno deluje. Še zmanjša insulin zaradi česar je težje dobiti dovolj glukoze v. To bo prisililo celico v načinu stradanje, ki vodi k avtokanibalizacija njenega notranjega beljakovin v mišicah.Dojemajo rezultat sčasoma bo skrajna šibkost mišic.

13. Zaključek

Če živite v Združenih državah, in zdravnik je ugotovila, da imate visoko tveganje za srčni infarkt, je verjetno predpisal statin visoke doze, tudi če so vaša raven holesterola ni visoka. Ki ste jih verjetno tudi je dal na nizko vsebnostjo maščob, nizko nasičenih maščob prehrane, in ste bili spodbuja izšlo na tekočem traku vsak dan.

Moje raziskave kažejo, da, če ste dosledno sledili vse od zdravnikovega nasveta, boste s katerimi se sooča hude poškodbe mišic, prej ali slej. Vpliv statinsko zdravilo na mitohondrije in celične stene mišičnih celicah je takšna, da lahko celo skromen vadba privede do rabdomiolize. Za nekatere bo očitno takoj, da so neželeni učinki preveč škodljiva in zdravljenje statina treba zaključiti. Za druge, bo škoda zgodi bolj zahrbtno in ne bo postalo jasno, dokler se je začela leta po zdravljenju s statini. Toda pogosto se bodo bolniki ugotovili, da so simptomi še naprej, ko je zdravilo ustavi – bo prepozno za popravilo poškodovanih mišic. Ali, še slabše, se bo to razvijalo odpoved ledvic ali srčno popuščanje ali kot posledico.

Statinov zdravila imajo številne škodljive stranske učinke, vendar je verjetno najpogostejši očitki nanašajo na bolečine v mišicah in šibkost mišic. V tem eseju, sem razvil fiziološko razlago za mehanizem, odgovoren za to stranski učinek. To je posledica dejstva, da so statini motijo sintezo ne samo holesterola, ampak tudi koencim Q10 in dolichols. Statini tudi zmanjša biološko celicam obeh maščobnih kislin in vseh prehranskih antioksidantov, zaradi močnega zmanjšanja serumskih LDL, ki zagotavlja te bistvene hranilne snovi za celice.

Brez dovolj koencima Q10, mišične celice trpijo zaradi okrnjenega sposobnost za pridobivanje energije za gorivo svoje popadke. Prisiljeni so cannibalize lastne beljakovine za preživetje. Hkrati so močni oksidativnih sredstva ustvarila ki poškodba mioglobin, v celici, zaradi česar je tako neučinkovita za transport kisika in strupene za celično steno.Oksidiran mioglobina, znan kot “Ferryl mioglobin,” je toksičen za maščobnih kislin, ki so glavna sestavina celične stene. Z nezadostnim holesterola v celični steni, celica ne more imeti stroške, in to tudi povzroči, da se odpadke energije. Lizosomih ne morejo prebaviti smeti, ker jih ne morejo vzdrževati dovolj kislo okolje.Problem je nadalje otežuje globokih pomanjkanja holesterola, ki bi jih ponuja dodatno zaščito pred oksidativno škodo maščobnih kislin in uhajanja ionov v celični steni, mitohondrijski steno, in lizosomska steno. Sčasoma celica razpade in mioglobina se sprosti v krvni obtok. To naredi svojo pot v ledvicah, ki se trudijo, da z njim razpolaga. Vendar Ferryl mioglobina je tudi strupen za ledvice, kar vodi do hudo boleznijo ledvic.

Prehrana z nizko vsebnostjo maščob, in režim se bo vaja tako poveča verjetnost, da bo statin drog povzroči težave. Živahna vadba povečuje potrebe po energiji mišic, medtem ko prehrana z nizko vsebnostjo maščob zmanjša še biološko maščobnih kislin za zamenjavo poškodovanih celične stene. Poleg tega, celične stene, sestavljene iz nenasičenih maščob, so bolj dovzetni za napade, ki jih je Ferryl mioglobina od tistih, sestavljena iz nasičenih maščob.

Ker srce je tudi mišic, prav tako trpi poškodb zaradi izpostavljenosti statinov. To vodi do manjše verjetnosti opomogla od diastoličnim srčni napad, in povečano verjetnostjo za nastanek srčnega popuščanja. Poškodovane celice vodstvu dihal do povečanega tveganja tako pljučnice in intersticijske pljučne bolezni, ki sta oba zelo nevarno za nekoga s šibkim srcem.

JUPITER sojenje je pokazala, da je imela skupina zdravljenja 25% večje tveganje za diabetes, in sem zgoraj pojasnil, zakaj to ne bi bilo res. Sladkorna bolezen je pomemben dejavnik tveganja za bolezni srca, tako da je ta rezultat je moteče, in se sprašuje, ali je bilo preskušanje predčasno, da se izognejo ta številka še slabše. Dr. William Davis, kardiolog, ki meni, da bi morala biti statini zadnja možnost pri zdravljenju bolezni srca, je to za povedati o sojenju JUPITER: “Jaz si ogledate foisting Crestorja preko argumenta JUPITER v javnosti kot v celoti izkoristiti nemočni položaj mnogi Američani znašli v:…! Zmanjšajte vnos maščob, jedo bolj zdravo zrn in holesterola in CRP Poleteti uvis! ‘morate Crestor Vidiš, sem ti rekel, da je genetsko, “pravi zdravnik po obiskuje lepo AstraZeneca- sponzorirani večerjo drog. “(Dr Davisov Blog Post o JUPITER)

Novica je pravkar prišel ven, da so tudi otroci, sedaj testirajo za visok holesterol, zato se predlaga, da se dajo na statinov droge, če jih ne more nadzorovati svoje ravni holesterola (otroke, pri čemer Statini ??). To se mi zdi novica, da je zelo moteče, še posebej, ker nobena od nadzorovanih preskušanj statinov izvedena na otroke. Nimamo pojma, kaj bi lahko negativne posledice statin drog imajo na razvijajoči se živčni sistem otroka. Vendar se je izkazalo, da lahko statini popolnoma uniči živčni sistem zarodka [13].

Izjemen nedavna objava Jeff Cable (december 2009) [7] analizira niz 885 samoocene neželenih učinkov statinov terapije s pacienti. Čeprav so poročila zajeti širok spekter znanih stranskih učinkov statinov, vključno kognitivne motnje, bolečine v mišicah in šibkost, težave s kožo in spolne disfunkcije, kar je najbolj moteče je bilo veliko število poročil hude nevrološke okvare. Najbolj zastrašujoče je dejstvo, da je bilo skupno 17 poročil ALS z 2 dodatnih poročil, povezanih s motoričnega nevrona poslabšanje, ki ga je skupaj šteje kot 1, da dobimo skupno 18. v ALS, živčne celice zamrl ali umre, in se lahko več pošiljati sporočil mišic. To na koncu pripelje do mišičnega oslabitve, trzanje, in nenazadnje paralizo. Ker je bolezen napreduje, požiranje in dihanje oteženo. Večina žrtev umre v roku petih let po diagnozi.

Avtorjevi komentarji povezane z nevrološkimi motnjami in ALS so tukaj citiral: “En fragment informacij, ki so pridobljene iz računov pacientov je očitno pojavnost večjih nevrodegenerativnih bolezni, ki bi lahko bili dobro namočenimi s statini, terapije … redkih ti. razmere je ALS in še v samo 351 poročil ni bilo dovolj primerov, da so se napovedi (ki temelji na statističnih podatkih o pogostosti), da pričakovani 3.600.000 računi bi morali biti napisani preden bi bila razkrita osemnajst ALS / MND primerih. To je tako presenetljivo visoko število primerov poročajo v tako majhnem udeleženca skupine, da bi bilo prav, da se vprašamo, ali je bila temeljna napaka odsoten nobene napake, je tudi prav, da se vprašamo:. Kaj se v resnici dogaja Kakšna je resnična tveganje, ki ga statinov terapijo? ”

Tam je pred dokazi iz literature implicating razmerje med statini in ALS – študijo o neželenih FDA [10], kot tudi študijo, ki kaže, da je visoka raven holesterola ščiti pred ALS [19]. Moj naslednji esej bo na temo statini možnih škodljivih posledic drog “na živčni sistem: bom, da statini povečanje tveganja ne le za ALS, ampak multipla skleroza, Parkinsonova bolezen in Alzheimerjeva bolezen.

Zahvale

Rad bi se zahvalil Glyn Wainwright za me obrnjena tako za lastno odlično pregledu papirja in zelo informativno in zanimive članek Haines [20] o protonov in natrija puščanja skozi lipidni dvosloji, ki je igral ključno vlogo v mojih argumentov za škodo statinov na mišice.

Popular article: